Something changed ??

Please post any problems that you encounter here
User avatar

Topic author
johnds
Second Officer
Second Officer
Posts: 278
Joined: January 2013
Location: Chorley

Something changed ??

Post by johnds »

Today when I go to a topic instead of seeing the first message I see the last
Is this something in settings ?
John

User avatar

Manoverboard
Deputy Captain
Deputy Captain
Posts: 8134
Joined: January 2013
Location: Dorset

Re: Something changed ??

Post by Manoverboard »

GOTO ….

* User Control Panel
* Board Preferences
* Edit Display Options

Scroll down to … Display post order direction:

Et Voila :wave:

User avatar

Happydays
First Officer
First Officer
Posts: 1549
Joined: June 2014

Re: Something changed ??

Post by Happydays »

johnds wrote: ↑
23 Mar 2020, 14:56
Today when I go to a topic instead of seeing the first message I see the last
Is this something in settings ?
That's what happened to me as well!πŸ˜‚πŸ˜‚

User avatar

Manoverboard
Deputy Captain
Deputy Captain
Posts: 8134
Joined: January 2013
Location: Dorset

Re: Something changed ??

Post by Manoverboard »

My info above will deffo resolve the problem but if you are unsure about doing it then please let me know.

User avatar

Happydays
First Officer
First Officer
Posts: 1549
Joined: June 2014

Re: Something changed ??

Post by Happydays »

Thanks, everything seems OK now.

User avatar

Topic author
johnds
Second Officer
Second Officer
Posts: 278
Joined: January 2013
Location: Chorley

Re: Something changed ??

Post by johnds »

Manoverboard wrote: ↑
23 Mar 2020, 17:52
My info above will deffo resolve the problem but if you are unsure about doing it then please let me know.
Sorry

Doesn't seem to have solved it for me
John

User avatar

Manoverboard
Deputy Captain
Deputy Captain
Posts: 8134
Joined: January 2013
Location: Dorset

Re: Something changed ??

Post by Manoverboard »

johnds wrote: ↑
24 Mar 2020, 07:41
Manoverboard wrote: ↑
23 Mar 2020, 17:52
My info above will deffo resolve the problem but if you are unsure about doing it then please let me know.
Sorry

Doesn't seem to have solved it for me
Sorry to hear that, let's try one step at the time ….

A number of tabs will appear at the top of the display when you click on ' User Control Panel ' ...

Specifically can you see ' Board Preferences ' ?

User avatar

Topic author
johnds
Second Officer
Second Officer
Posts: 278
Joined: January 2013
Location: Chorley

Re: Something changed ??

Post by johnds »

Manoverboard wrote: ↑
24 Mar 2020, 09:50
johnds wrote: ↑
24 Mar 2020, 07:41
Manoverboard wrote: ↑
23 Mar 2020, 17:52
My info above will deffo resolve the problem but if you are unsure about doing it then please let me know.
Sorry

Doesn't seem to have solved it for me
Sorry to hear that, let's try one step at the time ….

A number of tabs will appear at the top of the display when you click on ' User Control Panel ' ...

Specifically can you see ' Board Preferences ' ?
I can follow this
User Control Panel
* Board Preferences
* Edit Display Options

Attached is what I see
Screnshot.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
John

User avatar

Manoverboard
Deputy Captain
Deputy Captain
Posts: 8134
Joined: January 2013
Location: Dorset

Re: Something changed ??

Post by Manoverboard »

Using the above Panel … if you scroll down to ' Display Post Order Direction and flip to ' Ascending ' all should be well ?

Yes / No ?

User avatar

david63
Site Admin
Site Admin
Posts: 6268
Joined: January 2012
Location: Lancashire

Re: Something changed ??

Post by david63 »

Also try a "hard" refresh of your browser (Ctrl + F5 on most Windows browsers)

User avatar

Happydays
First Officer
First Officer
Posts: 1549
Joined: June 2014

Re: Something changed ??

Post by Happydays »

I had to give it a few goes I kept going on the wrong directionπŸ˜‚πŸ˜‚ but ok now!

User avatar

Topic author
johnds
Second Officer
Second Officer
Posts: 278
Joined: January 2013
Location: Chorley

Re: Something changed ??

Post by johnds »

Manoverboard wrote: ↑
24 Mar 2020, 10:21
Using the above Panel … if you scroll down to ' Display Post Order Direction and flip to ' Ascending ' all should be well ?

Yes / No ?
It was already set to Ascending
Changed to Descending and the latest was at the top.
Changed back to Ascending and did CTRL + F5

Tha latest was at the bottom but when I open a topic it goes to the latest (at the bottom) not the frst as previously.
Ideally it would go to first unread
John

User avatar

Manoverboard
Deputy Captain
Deputy Captain
Posts: 8134
Joined: January 2013
Location: Dorset

Re: Something changed ??

Post by Manoverboard »

david63 wrote: ↑
24 Mar 2020, 10:45
Also try a "hard" refresh of your browser (Ctrl + F5 on most Windows browsers)
See #12 … one for you I think ? :angel:

User avatar

david63
Site Admin
Site Admin
Posts: 6268
Joined: January 2012
Location: Lancashire

Re: Something changed ??

Post by david63 »

johnds wrote: ↑
24 Mar 2020, 11:17
when I open a topic it goes to the latest (at the bottom) not the frst as previously.
How are you "opening" a topic?

Nothing has changed in respect of post order for years.

User avatar

Topic author
johnds
Second Officer
Second Officer
Posts: 278
Joined: January 2013
Location: Chorley

Re: Something changed ??

Post by johnds »

I see the list of recent topics and click on the one I want

The postings are in order with newest last but instaed of opening at the top of the list it opens at the last one.

I then have to scroll to the top of the page and click in first unread
John

User avatar

Topic author
johnds
Second Officer
Second Officer
Posts: 278
Joined: January 2013
Location: Chorley

Re: Something changed ??

Post by johnds »

It seems that this only happens when I select from Recent Topics

If I open the topic from the list of topics under a particular heading it acts correctly
John

User avatar

Manoverboard
Deputy Captain
Deputy Captain
Posts: 8134
Joined: January 2013
Location: Dorset

Re: Something changed ??

Post by Manoverboard »

I search ' Active Topics' and it works ok every time

https://www.cruise-community.me.uk/sear ... ive_topics

User avatar

david63
Site Admin
Site Admin
Posts: 6268
Joined: January 2012
Location: Lancashire

Re: Something changed ??

Post by david63 »

johnds wrote: ↑
25 Mar 2020, 15:27
I see the list of recent topics and click on the one I want

The postings are in order with newest last but instaed of opening at the top of the list it opens at the last one.

I then have to scroll to the top of the page and click in first unread
That is normal behaviour and has always been like that.

If you want the first "unread" post then you should click on either the folder icon to the left of the topic or the red square on the left of the topic title.


Barb44
Cadet
Cadet
Posts: 99
Joined: April 2013

Re: Something changed ??

Post by Barb44 »

Mine is behaving in the same way as johns describes. It has never behaved like that in the past. I am using Safari on a MacBookAir.
Barbara x

User avatar

Topic author
johnds
Second Officer
Second Officer
Posts: 278
Joined: January 2013
Location: Chorley

Re: Something changed ??

Post by johnds »

Thanks now using the red square
John

Return to β€œForum Problems/Discussion”